Metoder​

Enggårdens pædagogik er båret af en stram struktur, der tilgodeser den enkelte beboers behov.

​​

Omgivelserne er med til at danne strukturen og rammerne for dagligdagen, som derved gøres tilgængelig for beboerne, så denne bliver i stand til at forandre mønstre og udvikle sig.

​​

Aktivering af beboeren

Strukturen er en skemalagt hverdag, der indeholder:

​​

Vedvarende ADL -træning af den enkelte beboer jf. dennes handleplan

Beskæftigelse (læs mere her)

Og fritidsaktiviteter (læs mere her)

​​

Som en del af den pædagogiske metode anvendes der årligt minimum 1 institutionsforlægning. Botilbuddet flytter således i perioder af op til 2 ugers varighed i andre lokaliteter såsom; sommerhus, feriecenter eller udlandet.​

Formålet er at bryde dagligdagen, hvor beboerne kan se hinanden og medarbejderne i andre omgivelser og under andre forhold.

​​

Støtte til udvikling samt opretholdelse af netværk

Har en beboer familie og/eller anden form for netværk, som denne ønsker kontakt til eller at vedligeholde, støtter vi op om dette.

​​

Støtten kan for eksempel bestå i aftalte besøg hos familien eller på bostedet – aftalens udformning afhænger af den enkelte beboeres formåen og behov.

​​

Omfavnende og udviklende medarbejder

Pædagogikken bygger således på faste rammer med robuste og dygtige medarbejdere, der yder omsorg, rådgivning og vejledning, så den enkelte beboer bliver i stand til at agere i samvær med andre mennesker og være den person, han/hun er.​​

Fø​lg Bostedet Enggården ​på Facebook​​

star

"Min søn har. boet på Enggården i 17 1/2 år, og jeg har altid haft god kontakt til.stedet. Hvis jeg skal fremhæve noget frem for andet, bliver det den aktive dagligdag. Hver dag er der et arbejde, som skal udføres, så man har en pligt. Beboerne får også mange oplevelser sammen med perrsonalet så som kanoture på Uggerløse å, fisketure, Fårup Sommerland, bad og gåture på stranden, ud at se en strandet hval, årlig ferietur til.Thailand og m m mere. ET GODT STED - ET TRYGT STED"​

Bodil Maling

Skriv til os

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os

​Vi har altid tid til at tale med dig. Ønsker du at høre mere om vores os, eller har du yderligere spørgsmål, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Den selvejende institution Enggården​

​Pilgårdsvej 104, ​Vrensted, ​9480 Løkken

Få rutevejledning

​​Kontoret:

​​98 88 98 01

Personalerummet:

98 88 98 02